Velkommen til Pengeby

Pengeby er et digitalt spil, hvor du skal tjene penge og holde din by grøn på samme tid. Dermed lærer du om penge og matematik i hverdagen.

Pengeby er et matematisk spil, hvor du indsamler varer, som du kan sælge på markedet i byen. Pengene kan du bruge til f.eks. at købe bedre fiskenet og forbedre din figur, eller du kan bruge dem til at holde din by grøn og gøre den mere bæredygtig.

Google Play
App Store

Hvad er Pengeby

Pengeby er et gratis læringsspil og læringsunivers til faget matematik. Spillet er rettet mod indskoling og 6-9-årige børn.

Pengeby er et interaktivt, farvestrålende univers, hvor børn lærer om penge, økonomi, matematik og bæredygtighed. Børnene lærer også om at investere i et mere bæredygtigt og grønt lokalsamfund. Dermed understøtter Pengeby FN’s Verdensmål om en mere bæredygtig verden.

I spillet tjener børnene penge ved at handle med de varer, som de får adgang til i løbet af spillet. Det er f.eks. fisk fra søen eller æg fra hønsegården. Pengene kan de bruge til at forbedre deres figur, eller de kan vælge at spare sammen for at investere i en grønnere og mere bæredygtig by.

Hvor kan I spille Pengeby

Pengeby er let at gå til og kan spilles på de fleste platforme, også direkte i de fleste browsere. Spillet virker til både telefoner og tablets og findes som app til iOS og Android.

Pengeby er et trygt og sikkert univers for børn at begive sig rundt i.

Spillet overholder alle regler om GDPR og datasikkerhed, og brugernes personlige data bliver ikke gemt eller delt med tredjepart. Personlige oplysninger om login bliver udelukkende gemt lokalt på den enhed, som barnet spiller Pengeby på.

Danske Bank, der står bag Pengeby, indsamler udelukkende anonymiserede data om brugen af spillet. Det gør de for at kunne forbedre spiloplevelsen og løbende at kunne forbedre spillet.

Google Play
App Store

Brug Pengeby i undervisningen

Pengeby er et læringsspil, som er nemt at benytte i undervisningen. I kan anvende spillet som et afgrænset forløb eller som supplerende materiale, f.eks. i matematik.

I Pengeby lærer børnene om penge og økonomi, og i løbet af spillet får de brug for deres matematiske færdigheder. Dermed berører spillet en række faglige mål for matematikundervisningen, bl.a. tal og algebra.

I kan spille det i fællesskab i klassen, i mindre grupper eller enkeltvis, alt efter behov og undervisningsmetoder. I lærervejledningen finder du idéer til aktiviteter i klassen, der kan understøtte læringsmålene i spillet

Få inspiration til Pengeby i undervisningen

SE LÆRERVEJLEDNINGER

Hvad lærer I ved at spille Pengeby

Pengeby berører en række faglige læringsmål for matematikundervisningen i indskolingen.

I de forskellige dele af spillet kommer børnene omkring en række forskellige problemstillinger og udfordringer, der passer til relevante læringsmål.

 • Får viden om enkle, naturlige tal

  Børnene arbejder med 1 -, 2- og 3-cifrede tal. Spillet udvikler sig undervejs, så talstørrelserne tilpasser sig børnenes niveau.

 • Foretager enkle beregninger

  I spillet skal børnene foretage beregninger med plus og minus, blandt andet i vindmølle-spillet. På markedspladsen kan børnene bruge multiplikation til få den rette og bedste pris for deres varer.

 • Opdager enkle regneregler og sammenhænge

  I bispillet og på frugtplantagen bliver børnene klogere på størrelser og værdi. Her kan de også træne talrækker og tabeller.

 • Får viden om strategier til enkle beregninger

  Pengeby udfordrer børnene til at træffe fornuftige valg for at få det bedste resultat. I fiskespillet skal eleverne f.eks. kombinere strategi med talværdi.

 • Løser enkle matematiske problemer

  Gennem matematiske gåder i vindmølleparken bruger børnene regning til at nå i mål. På markedspladsen skal de vurdere hvilken pris, de vil sælge deres varer til.

 • Undersøger og tolker enkle hverdagssituationer ved brug af matematik

  Udfordringer og opgaver i spillet ligger tæt op af børnenes virkelighed og er genkendelige. Prisen på en vare på markedet kan f.eks. variere, og spillet udfordrer børnene til at træffe fornuftige matematiske og økonomiske beslutninger.

 • Anvender enkle symbolske repræsentationer

  På hønsegården og i frugtplantagen bliver børnene præsenteret for symboler og tegn. Det giver dem en forståelse af begreber som intervaller og koordinater på en naturlig måde.

 • Får viden om enkle fagord og begreber

  Selve spillet Pengeby bruger ikke mange ord. Men i samspil med det tilhørende læringsmateriale får de en dybere forståelse for matematiske fagord og begreber.